fbpx

Zgjedhjet në Mal të Zi, numërohen 89% e votave – shqiptarët me dy deputet

Qendra për Monitorim dhe Kërkim CEMI në Mal të Zi ka bërë të ditur se tani janë numëruar 89 përqind e votave të zgjedhjeve parlamentare që janë mbajtur sot atje. Parlamenti i Malit të Zi ka 81 deputet.

Lista DPS – “Përcaktuar për Malin e Zi” e Milo Gjukanoviç (29 deputet) ka 34.80 përqind apo 143.400 vota dhe koalicioni “Për Ardhmërinë e Malit të Zi” e Zdravko Krivokapic (28 deputet) ka 32.70 përqind apo 134.600 vota. Koalicioni “Paqja është kombi ynë”-Aleksa Becic (10 deputet) ka 12.5 përqind apo 51.500 vota

Koalicioni Shqiptar Njëzëri (1 deputet) 1.10 përqind apo 4.400 vota , Lista Shqiptare (1 deputet) 1.40 përqind apo 6.000 vota”, janë rezultatet pre-preliminare.

 

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button