fbpx

E gjelbra, ngjyra e vitit 2013 (FOTO)

Ngjyra e gjelbër, e quajtur si e gjelbër smeraldi, u shpall këtë javë si ngjyra zyrtare e vitit 2013.

“E gjelbra është ngjyra më e pasur e natyrës – syri i njeriut mund të shikojë këtë ngjyrë më shumë se çdo ngjyrë tjetër e spektrit”, tha drejtori ekzekutiv i institutit të ngjyrës Pantone.

Gjithashtu është ngjyra e rritjes, rilindjes dhe mirëqënies- asnjë ngjyrë tjetër nuk përcjell rigjenerim më shumë sesa jeshilja. Për shekuj me rradhë, shumë vënde kanë përzgjedhur jeshilen për të përfaqësuar shërim dhe unitet.

Ngjyra e ndezur është përzgjedhja e dukeshës- ka veshur një fustan Mulberry smerald në disa evente gjatë vitit të kaluar. Dhe përse jo? I shkon përshtat çdo ngjyre lëkure./Portalb

Lajme të ngjashme

Back to top button