fbpx

Falimentimi i bankës Eurostandard në RMV, depozituesit do të dëmshpërblehen përmes katër bankave tjera

Përmes Stopanska, Komercijalna, NLB dhe Halk Bank do të kompensohen depozituesit – personat fizik (rezidentë dhe jo-rezidentë) në Bankën Eurostandard, kumtoi sot Fondi i Sigurimit të Depozitave, transmeton MIA.

Sipas Fondit, qëllimi i këtij vendimi që të bëhet pagesa përmes katër bankave është të shmangen tubimet masive.

“Menjëherë pasi të keni marrë listën përfundimtare të depozitave të individëve që i nënshtrohen kompensimit nga drejtori falimentues i SHA “Eurostandard banka” – Shkup në falimentim, Fondi i Sigurimit të Depozitave do t’i shpërndajë depozituesit në bankat – pagues dhe do t’i informojë ata në të cilat banka- pagues do të shpërndahen për të marr pagesën e kompensimit në depozitat e tyre të siguruara. Fondi do të informojë menjëherë depozituesit dhe publikun për datën e fillimit të pagesës së depozitave të siguruara pranë bankave që paguajnë. Çdo përpjekje po bëhet për të filluar sa më shpejt pagesën”, sipas Fondit të Sigurimit të Depozitave.

LEXO: Angellovska–Bezhoska: Sistemi bankar është dhe mbetet stabil dhe i sigurt, Eurostandard banka është rast i izoluar
LEXO: DAP paralajmëroi shfrytëzuesit e aplikacionit “TVSH-ja Ime” që ishin klient të bankës “Eurostandard”
LEXO: Falimentimi i bankës “Eurostandard”, Presidenti Pendarovski dhe guvernatoja Angellovska-Bezhoska zhvilluan takim
LEXO: Ish-klientët e bankës “Eurostandard”, të hollat e sigurimit social, fëmijëve dhe familjeve kujdestare mund t’i marrin në bankë tjetër
LEXO: Falimentoi banka Eurostandard në Maqedoninë e Veriut
LEXO: Rimbursimi i klientëve të “Eurostandard banka” do të fillojë brenda 20 ditësh, thonë nga fondi për sigurim të depozitave
LEXO: Falimentimi i Bankës Eurostandard, prej sot “Posta” nuk mund t’i sigurojë shërbimet financiare dhe shërbimet e qarkullimit ditor për deponuesit e bankës

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button