fbpx

A janë farërat e lulediellit të mira për humbje peshe?

Farat e lulediellit janë një ushqim popullor, që hahet zakonisht si ushqim midis vakteve dhe i shtohet gatimeve të pjekura, transmeton Telegrafi.

Ato janë ushqyese, të mbushura me proteina, yndyra të shëndetshme, fibra dhe një shumëllojshmëri të vitaminave dhe mineraleve.

Sidoqoftë, pasi ato janë të pasura me yndyrë dhe kalori, mund të pyesni veten nëse farat e lulediellit janë një zgjedhje e mirë për humbjen e peshës.

Më poshtë gjeni se si farat e lulediellit ndikojnë në peshën tuaj.

Shumë ushqyese

Farat e lulediellit janë të mbushura me proteina, yndyrë të shëndetshme dhe fibra.

Për shkak të përmbajtjes së lartë të yndyrës, farat e lulediellit janë të dendura në kalori. Sidoqoftë, lloji i yndyrës që gjendet tek farat e lulediellit – përkatësisht yndyra e pangopur – mund të jetë shumë e dobishme për zemrën tuaj.

Pasi farat e lulediellit janë të dendura në kalori, ato furnizojnë sasi të larta të proteinave, yndyrës së shëndetshme, fibrave, vitaminave dhe mineraleve.

Mund të ndihmojë humbjen e peshës

Ndërsa kërkimet për farat e lulediellit dhe humbjen e peshës mungojnë, lëndët ushqyese në këto fara mund të ndihmojnë në humbjen e peshës duke rritur ndjenjat e plotësisë, duke ruajtur masën e muskujve dhe duke ju ndihmuar të qëndroni në një plan për humbjen e peshës më gjatë.

Mund t’ju mbajë të plotë dhe të parandaloj ngrënien e tepërt

Ngrënia e ushqimit mes vakteve ndihmon në uljen e urisë dhe mund të ndihmojë në parandalimin e ngrënies së tepërt në vaktet pasuese.

Për më tepër, lëndët ushqyese kryesore në farat e lulediellit – domethënë yndyra, proteina dhe fibra – janë treguar se janë veçanërisht mbushëse.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button