fbpx

Treni më i madh nga çokollata (Video)

Belgë kanë punuar një model të madh, të detajuar të trenit me avull, të gjatë 34 metra, duke përdorur vetëm çokollatë.
Krijues është Andrew Farrugia. Atij dhe ndihmësve të tij i janë dashur 784 orë dhe 1250 kilogramë çokollatë.

Treni është ekspozuar në stacionin më të madh hekurudhor në Bruksel, ndërsa është bërë për të promovuar industrinë belge të çokollatës në tregun evropian. Në Belgjikë janë afro 300 fabrika çokollate të cilat çdo vit prodhojnë çokollata në vlerën e jo më pak se dy miliardë funteve.

Çokollata belge radhitet në ato të cilësisë më të lartë, por kërkimi i saj ka rënë për shkak të pasojave të krizës ekonomike. /Telegrafi/

Lajme të ngjashme

Back to top button