fbpx

RMV, 4 persona me KOVID-19 ndërruan jetë, 166 raste të reja

Në 24 orët e fundit katër persona kanë ndërruar me virusin korona, 166 të tjerë janë infektuar, ndërkaq 185 janë shëruar. Numri i përgjithshëm i të diagnostikuarve me Kovid në vend që nga fillimi i epidemisë është 11.054, numri i pacientëve të shëruar është 6,882, numri i viktimave është 497 dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 3.675.  

Kanë vdekur katër pacientë me KOVID-19, një nga Shkupi (77), një nga Kërçova (72), një nga Shtipi (58) dhe një nga Manastiri (70). Të gjithë pacientët kanë vdekur në kushte spitalore.

Personat e shëruar në 24 orët e fundit

 • Shkup 98
 • Shtip 25
 • Kumanovë 17
 • Gostivar-15
 • Sveti Nikollë 12
 • Manastir 8
 • Resnje 4
 • Kërçovë 3
 • Radovish 2
 • Probishtip 1

Personat e infektuar në 24 orët e fundit

 • Shkup 47
 • Shtip 23
 • Kumanovë 17
 • Gostivar 15
 • Tetovë 12
 • Kërçovë 12
 • Gostivar 10
 • Makedonski Brod 10
 • Kavadar 9
 • Strugë 7
 • Ohër 3
 • Vinicë 2
 • Sveti Nikollë 2
 • Negotinë 2
 • Dbër 1
 • Manastir 1
 • Gjevgjeli 1
 • Strumicë 1
 • Demir Hisar1

Numri i përgjithshëm i të infektuarve

 • Shkup 4901, aktiv 1372
 • Kumanovë 1083, aktiv 263
 • Tetovë 1057, aktiv 237
 • Shtip 859, aktiv 428
 • Gostivar 465, aktiv 269
 • Strugë 456, aktiv 202
 • Prilep 333, aktiv 53
 • Ohër 227, aktiv 89
 • Veles 225, aktiv 22
 • Sveti Nikollë 224, aktiv 165
 • Dibër 206, aktiv 118
 • Kërçovë 172, aktiv 105
 • Resnjë 146, aktiv 26
 • Manastir 143, aktiv 64
 • Koçan 104, aktiv 24
 • Kavadar 70, aktiv 53
 • Probishtip 53, aktiv 19
 • Strumicë 37, ​​aktiv 21
 • Makedonski Brod 36, aktiv 31
 • Demir Hisar 33, aktiv 27
 • Radovish 29, aktiv 21
 • Negotinë 27, aktiv 7 (10 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)
 • Kriva Pallankë 25, aktiv 11
 • Gjevgjeli 23, aktiv 12 (7 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 3 të Bogdancit)
 • Vinicë 18, aktiv 14
 • Krushevë 16, aktiv 9
 • Kratovë 14, aktiv 8
 • Vallandovë 6, aktiv 0
 • Pehçevë 6, aktiv 0
 • Dellçevë 5, aktiv 4 (4 persona nga NJR Dellçevë janë nga Makedonska Kamenica)
 • Berovë 5, aktiv 1

Testet e bëra 1.419 janë përmes: ISHP-1058, QSHP Shkup-23, Avicena-134, Biotek-72, ASHAM -83,  Sistina me metodën PCR -114, Klinika Infektive -6, GAK-12. Deri tani në vend janë bërë gjithsej 105.357 testime të Kovid-19. Sot nuk ka testime në kuadër të skriningut.

Në Klinikën Infektive në 24 orët e fundit janë pranuar 6 pacientë. Gjithsej janë hospitalizuar 90 pacientë. Në mbështetje oksigjeni janë 47 pacientë, nuk ka pacientë në makinë respiratore.

Në spitalin e Kozles janë hospitalizuar 10 pacientë të rritur pozitiv të Kovid-19 dhe tre fëmijë pozitiv në virus, si dhe pesë pacientë suspekt në virus.

Në SPQ “8 Shtatori” janë pranuar 7 pacientë të rinj, ndërsa gjithsej janë hospitalizuar 96 pacientë. Në makinë respiratore janë pesë pacientë.

Në spitalin e Manastirit janë hospitalizuar 28, ndërsa në spitalin e Shtipit janë hospitalizuar 37 pacientë. Në repartin infektiv në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar, Strumicë dhe Strugë janë hospitalizuar 116 pacientë – pozitiv dhe të dyshuar në Kovid-19.

Raste aktive sipas komunave në Shkup sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë zëvendësim në distribuimin nëpër komuna në Shkup):

 • Çair- 170
 • Aerodrom – 156
 • Kisella Vodë- 149
 • Gazi Babë – 139
 • Qendër – 120
 • Karposh – 120
 • Shuto Orizare – 111
 • Gjorçe Petrov – 97
 • Butel – 87
 • Saraj – 65
 • Studeniçan – 48
 • Haraçinë – 24
 • Ilinden – 23
 • Sopishtë – 21
 • Petrovec – 17
 • Çuçer Sandevë – 8
 • Zelenikovë- 8
 • Të huaj – 6
 • Të papërcaktuar -3

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button