TikTok do të paditet nga një aplikacion tjetër

TikTok është duke u paditur nga një tjetër aplikacion për shkak të pretendimeve se një prej tipareve të tij pronësore ishte vjedhur nga TikTok.

Triller mendon se teknologjia për të përdorur këngë audio për të redaktuar shumë video së bashku i përket kompanisë.

Pretendon se ka krijuar formatin në 2017, dhe po kërkon një shumë të papërcaktuar në dëme. TikTok nuk pranoi të komentojë në lidhje me këtë çështje, transmeton RTK.

Drejtori i Përgjithshëm i Triller Mike Lu pretendoi se TikTok u pagoi krijuesve që “në të vërtetë të mos postonin në Triller”, të cilin ai e përshkroi si “etik dhe legal”.

“Nëse çdo kompani prej 200 miliardë dollarësh do të paguante klientët e tyre që të mos bashkoheshin me një konkurrencë fillestare, ndërmarrësia në Amerikë do të vdiste dhe asnjë kompani e re nuk mund të ekzistonte kurrë”, tha Lu.

Ky lajm vjen pasi TikTok akuzoi Facebook-un për lëshimin e “produkteve të kopjimit” për shkak të ngjashmërive midis Reels.

Facebook thuhet se gjithashtu ka ofruar para për krijuesit e TikTok për t’i inkurajuar ata të largohen nga platforma.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button