fbpx

60 të rinj nga vendet e Ballkanit Perëndimor në garë për t’u bërë Ambasadorë të Rinj Evropian (VIDEO)

Bashkimi Evropian do të zgjedhë 60 të rinj me prejardhje të ndryshme nga vendet e Ballkanit Perëndimor të cilët do të bëhen udhëheqës drejt ndryshimeve frymëzuese në rajonin ku jetojnë, njofton Portalb.mk.

Kandidatët për ambasadorë duhet të tregojnë perspektivë unike dhe të jenë të gatshëm për të mësuar dhe për të investuar kohën dhe talentin e tyre në trajnime të ndryshme. Mosha e tyre është nga 18-29 vjeçare. Këto ambasadorë do të mësojnë për vlerat e BE-së që më pas të promovojnë në vendet e tyre amë, mundësitë që ofron BE-ja .

Procesi i përzgjedhjes ka filluar, kandidatët kanë prezantuar veten dhe aktualisht po votohet për to, më pas do të vendosë dhe juria e kësaj platforme.

Nga Maqedonia e Veriut, në garë janë të rinj me potencial për të qenë liderë të ndryshimeve, ndër ta janë: Albrie Xhemaili, Olti Esati, Aleksandar Karatosho, Edon Iseini, Dora Smilevska, Izabela Jakimova, Vojdan Uzunov, Arbra Shabani, Stefan Tosevski, Arban Kolari, Ana Kjupeva, Dimitar Kaljoshevski, Viktor Trenkoski, Sara Risteska, Egzona Bexheti, Lirza Emini, Tamara Malkoska, Marija Kocevska, Dona Srdikj Lazarevska, etj.

Platforma e Ambasadorëve të Rinj Evropian (YEA) është një rrjet që krijon liderë të rinj nga i gjithë Ballkani Perëndimor (Shqipëria, Bosnje-Hercegovina, Kosova , Mali i Zi, Maqedonia e Veriut, dhe Serbia)  me potencial për të punuar në projekte të ndryshme të Bashkimit Evropian (BE).

Ambasadorët do të punojnë në fusha të rëndësishme të cilat i ka paraparë Bashkimi Evropian, duke u nisur nga arti dhe kultura, sporti, ambienti dhe çështjet e tjera të cilat i ka Ballkani Perëndimor ku nevojitet ndryshim i rëndësishëm dhe thelbësor.

këtë link do t’i gjeni garuesit dhe mesazhet e tyre për t’i votuar!

Pra, votoni!

Shkruan: Albërie Xhemaili

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button