fbpx

Gjermania ka dhuruar donacion 152,000 eurosh për katër institucione shëndetësore në vend

Republika Federale e Gjermanisë ka dhuruar gjithsej 152,000 euro për katër institucione shëndetësore në vend, duke siguruar mbështetje në trajtimin e pandemisë së koronavirusit, tha Ambasada e Gjermanisë në Shkup, njofton Portalb.mk.

Ambasadori gjerman në Maqedoninë e Veriut, Anke Holstein, nënshkroi marrëveshje për donacion për Spitalin Klinik PHI në Shtip, Spitalin e Përgjithshëm të ISHP-së në Kumanovë, Qendrën Shëndetësore në Gostivar dhe Spitalin e Përgjithshëm të ISHP-së “Borka Taleski” në Prilep. Ata do të përdorin këto fonde për të blerë pajisje mjekësore dhe ambulanca.

Ambasada falënderoi OJQ-të, Fondacioni për Zhvillim Ekonomik Lokal nga Shtipi, Qendra për Zhvillim Rural nga Kumanova, Qendra Evropiane për Zhvillim, Tolerancë dhe Bashkëpunim nga Gostivari dhe Qendra për Nismë Qytetare nga Prilepi për bashkëpunimin në zbatimin e këtyre projekteve.

Ndihma financiare nga Projektet e Vogla nga buxheti i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Republikës Federale të Gjermanisë ka për synim promovimin e zhvillimit shoqëror dhe ekonomik të vendit nikoqir.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button