fbpx

Danimarka lëshoi “pasaportë” koronavirusi që mund të shkarkohet

Qeveria e Danimarkës ka nisur procesin për pajisje me “pasaportë koronavirusi”, qytetarët e saj, transmeton OraNews.

Kjo “pasaportë” mund ta shkarkohet lirisht nga faqja e internetit e shëndetit kombëtar dhe mund të përdoret gjatë udhëtimeve jashtë vendit.

Qytetarët danezë së pari duhet të aplikojnë për t’u testuar përmes faqes së internetit të koronaprover.dk.

Nëse ata testohen negativë, mund të shkarkojnë një certifikatë zyrtare të koronavirusit, duke hyrë në faqen e internetit të shëndetit kombëtar të vendit sundhed.dk duke përdorur ID-në e tyre.

“Në shumë vende mund t’ju kërkohet të dokumentoni një provë negative Covid-19 dhe me pasaportën e re Covid-19, ne tani kemi një ofertë digjitale për danezët që duhet të jenë në gjendje të sjellin një dokumentacion zyrtar të një testi në udhëtimin e tyre “, – tha ministri i shëndetësisë, Magnus Heunicke në një deklaratë për shtyp .

Do të jetë e mundur që kjo “pasaportë” të shkarkohet nëse testi është negativ jo më larg se 7 ditët e fudnit nga testi.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button