fbpx

Dy nga tre anijet në Vardar do të mënjanohen, nuk i paguajnë qira qytetit të Shkupit

Qyteti i Shkupit ndërpreu kontratën për galerën në lumin Vardar te hoteli “Holiday Inn”, përkatësisht galera “Lumturia”. Me urdhër të kryetarit Petre Shilegov, i cili aktualisht është në shërim shtëpiak pasi dhjetë ditë më parë doli se ishte pozitiv për KOVID-19, është ndërprerë kontrata për shkak të qirasë së papaguar për 4 muaj. Në muajin mars, për shkak të qirasë së papaguar, është ndërprerë kontrata edhe për galerën te MEPSO, përcjell Portalb.mk.

“Sipas dispozitave të marrëveshjes, nëse pronari i anijes nuk e paguan qira për tre muaj, mundësohet që të aktivizohet garancia bankare dhe të ndërpritet kontrata. Në këtë rast, kompania “Servis AD” nuk ka paguar qira për 4 muaj. Me këtë edhe një nga anije tjetër nga tre që ishte vendosur nga udhëheqësia e mëparshme e Qytetit, e që është pengesë për rrjedhën e lumit dhe gjatë shirave të mëdha mund të shkaktojë derdhje dhe përmbytje, do të hiqet “, thonë për SDK nga zyra e kryetarit të Shkupit Petre Shilegov.

Më 9 mars, kryetari Shilegov tha në një konferencë për shtyp se do të ndërpret kontratën me anijen e parë në MEPSO, në pronësi të Niçe Dimovski-Makedon, kunati i ish-kryetarit të Shkupit Koce Trajanovski. Shilegov atëherë nënshkroi një vendim me të cilin kompania “Falanga Heronea DOOEL” ngarkohej ta heq anijen brenda 30 ditësh, pasi nuk funksiononte, megjithëse Qyteti i Shkupit i dorëzuar vendim në vitin 2018 që ajo të fillojë të funksionojë.

“Nëse brenda 30 ditësh pronari nuk e heq anijen nën MEPSO, Qyteti i Shkupit do ta bëjë atë,” tha kryetari Shilegov një konferencë për shtyp. Sidoqoftë, kanë kaluar 4 muaj nga ky afat dhe anija e parë është akoma në Vardar.

Zyra e kryetarit Shilegov thotë se ata nuk mund të ndërhynin për shkak të dekretit të qeverisë për të ndaluar zbatimin e Ligjit për përmbarimin, i cili pezullon zbatimin e Ligjit për përmbarimin deri më 30 qershor 2020.

“Që prej nesër, rëndësia e këtij dekreti pushon, pas së cilës në periudhën në vijim do të nisë heqja e anijeve nga shtrati i lumit Vardar”, thonë nga zyra e kryetarit Shilegov.

Galerët në Vardar janë pjesë e projektit “Shkup 2014”. Gjatë njërës prej ndryshimeve të shumta në Planin e Detajuar Urbanistik (DUP) Mal Ring, kur kryetar i Komunës së Qendrës ishte Vladimir Todorovic, në shtratin e lumit ishin shtuar 6 pulla për platforma në ujë, 4 në anën e djathtë dhe dy në anën e majtë të Vardarit. Në ankandin publik në Qytetin e Shkupit në shkurt 2012, u shitën vetëm dy lokacione të kompanisë “Falanga”, te ndërtesa e MEPSO-s dhe te hoteli “Holiday Inn”. Në dhjetor të po këtij viti, iu shit një tjetër lokacion i ndërmarrjes “Vodenica” midis dy urave të këmbësorëve. Lokacionet tjera për platforma që më vonë u shndërruan në anije, askush nuk donte të blinte dhe ato nuk u shitën.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close