fbpx

A është kjo grua njeriu më i vjetër në botë? Banorja kineze mbush 134 vjeç

Mediet e qeverisë kineze pohojnë se Almihan Seyiti është qytetarja më i moshuar në vend, megjithëse vërtetësia e regjistrave të saj të lindjes mbetet për t’u verifikuar.

Nëse pretendimet e zyrtarëve janë të vërteta, Seyiti mund të jetë personi më i vjetër në historinë e njeriut.

Gruaja e moshuar thuhet se ka jetuar në tre shekuj dhe ka përjetuar dy luftëra botërore.

Në vitin 1903, zonja Seyiti u martua në moshën 17. Ajo thuhet se ka birësuar një djalë dhe një vajzë me burrin e saj, raportoi China News, transmeton Shekulli. 

Mediat perëndimore, megjithatë, kanë vënë në dyshim vlefshmërinë e epokës së zonjës Seyiti, megjithë kartën e saj të identitetit.

“Regjistrimet e lindjeve në rajonet periferike të perandorisë Kineze të Shekullit XIX ishin të pakta dhe jo të besueshme, veçanërisht për pakicat etnike”, shkroi BBC në një artikull më 2014-ën.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button