fbpx

Bill Gates, pesimist për krijimin e vaksinës: Mund të mos jetë shumë efikase

Themeluesi i Microsoft-it, Bill Gates paralajmëroi se vaksina kundër koronavirusit mund të mos jetë shumë efikase si barrierë për përhapjen e infektimit.

Në një intervistë për CNN-in, i pyetur rreth pesimizmit të tij, Gates u shpreh:

“Kur zhvillohet një vaksinë, hulumtuesit udhëhiqen nga dy karakteristika – parandalimi i sëmundjes me vaksinim dhe parandalim i bartjes së infektimit tek të tjerët”,transmeton TCH.

“Nuk ka garanci se vaksina do të jetë mjet ideal për bllokim kundër bartjes së infektimit”, shtoi ai.

Njëkohësisht, themeluesi i Microsoft-it lavdëroi efikasitetin e përgjigjes imunologjike të organizmit ndaj sëmundjes. Sipas tij, imuniteti i zhvilluar mbron nga rreziku i infektimit për së paku një vit.

Bill Gates e mbështeti parashikimin e ekspertit kryesor amerikan për sëmundje ngjitëse, Anthony Fauci, i cili parashikoi se vaksina kundër koronavirusit do të jetë gati nga fundi i vitit 2020 apo në fillim të vitit 2021.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button