fbpx

Koalicioni Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa mbajtën konventën

Koalicioni Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa mbrëmë mbajti konventë promovuese për kandidatët për deputetë në sheshin e Tetovës. Kryetari i Aleancës për Shqiptarët, Zijadin Sela, tha se ndryshimi i pushtetit do të nënkuptojë edhe ndryshim të mentalitetit politik dhe të qeverisjes me vendin. Ai theksoi se do të kërkojë përfaqësim proporcional në vendet sipas strukturës së popullsisë.

“Donin të na fusnin në lojën politike të quajtur shoqëri për të gjithë, por nuk do të kenë sukses. Së bashku me Alternativën, do të jemi përfaqësuesit tuaj, të bazuara në përcaktimin tonë. Shqiptarët në vitin 2016 besonin se do të rrëzohet regjimi, gjysma e regjimit ka rënë. Koalicioni ynë do të sjellë ndryshim dhe rënie të pjesës tjetër të regjimit. Nuk do të lejojmë që gjuha jonë të quhet gjuhë e 20 përqindëve, por gjuha shqipe në ligjin për gjuhët”, tha Sela, i cili është bartës i listës në Njësinë e gjashtë zgjedhore.

Afrim Gashi, lideri i Alternativës që do të jetë bartës i listës në Njësinë zgjedhore 2, theksoi se kjo nuk është një konventë e zakonshme, por fushatë që do të sjellë një ndryshim në politikë.

“15 korriku nuk është vetëm një ditë e zakonshme për shqiptarët, por një pyetje se cila derë numër 5 ose 9 do të hapet. Ose do të hapet derën nr.5 për ndryshim ose numër 9 që do të nënkuptojë ende jetë si deri më tani pa ndryshime”, tha Gashi.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button