fbpx

RMV, është rikthyer transporti ndërkombëtar i autobusëve

Transportuesit e autobusëve rihapin rrugët ndërkombëtare të transportit të udhëtarëve që ishin ndalur me masa kufizuese për të parandaluar virusin KOVID-19 dhe pritet edhe kthimi gradual i pasagjerëve në linjat ndërurbane. disa prej të cilave gjithashtu ishin ndaluar, ndërsa pjesa tjetër u përdorën shumë pak. Deri më tani, po funksionojnë 30 për qind e linjave ndërurbane.

Stacioni i autobusëve në Shkup, përmes të cilit transitojnë autobusët e transportit ndërkombëtar, tashmë ka njoftuar se transportuesit nga Serbia do të kthehen në linjat me frekuencë normale dhe se ata presin që transportuesit të bëjnë të njëjtën gjë në linjat në vendet e tjera, njofton MIA.

Transportuesit nga Serbia njoftuan se nga nesër do të kthehen me një frekuencë normale shërbimi në linjat ndërkombëtare me vendin tonë. Kjo pritet të bëhet edhe nga transportuesit që shkojnë në Bullgari dhe në Shqipëri, si dhe në Austri dhe në Zvicër, ndërsa për vendet e tjera transportuesit po presin informacione zyrtare mbi kushtet e hyrjes në këto vende.

Gjatë transportit të udhëtarëve në transportin e autobusëve, masat e përcaktuara të mbrojtjes janë të detyrueshme në kushte të pandemisë me KOVID. Duhet të ketë dezinfektues para hyrjes në autobus dhe çdo pasagjer duhet të ketë një maskë udhëtimi. Gjatë gjendjes së jashtëzakonshme me Dekret, është përcaktuar që të transportohet vetëm 50 për qind e kapacitetit, pra dy herë më pak, dhe siç thotë Omeragiq, gjatë ditës ata presin të specifikojnë rregulloren mbi këtë bazë.

Në total, të gjitha linjat tani funksionojnë me kapacitet 25 deri në 30 për qind krahasuar me numrin e udhëtarëve dhe linjave nga e njëjta periudhë e vitit të kaluar.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button