fbpx

Mbyllet gazeta ‘Den’

Pas ekzistimit pothuajse njëvjeçar, pushoi së dali gazeta “Den” për shkaqe financiare.

Gazeta pushon së vepruari për së dyti herë pasi gazetarët refuzojnë të punojnë derisa të mos u paguhen katër rrogat e mbetura.

Të punësuarit dje i kanë dhënë dje ultimatum drejtorit Jovan Jovçeski, se nëse deri në ora 16 nuk i marrin të hollat, ata më nuk do të shkruajnë. Por, në vend të të parave, drejtori i ka njoftuar se gazeta do të mbyllet.

Një pjesë e gazetarëve mendojnë të ngrenë padi për shkak të mosapgesës së rrogave të mbetura. Vitin e kaluar, gazeta nuk u shtyp disa ditë për shkaqet e njëjta, por pasi i morën rrogat, një pjesë e të punësuarve u kthyen në punë. Pastaj për drejtor u caktua Jovan Jovçevski, i cili premtoi gazetë me standarde evropiane dhe ardhje të një biznesmeni rus, por kjo gjë nuk ndodhi.

Lajmi për mbylljen e gazetës vjen vetëm një ditë pas publikimit të raportit të të Raportuesve pa kufinj, ku Maqedonia gjendet në vendin e 116.

Kjo është uebfaqja e Raportuesve pa kufij, ndërsa në hartën e Internet Censorship, do të mund të lexoni më shumë për censurën në internet.

Lajme të ngjashme

Back to top button