fbpx

Hëna dhe Jupiteri qëndrojnë afër, sonte në mbrëmje

Nga të gjitha anët e globit, sonte në mbrëmje mund të shohim Hënën dhe Jupiterin duke shëndritur qiellin afër njëra tjetrës.

Hëna dhe Jupiteri do të qëndrojnë afër sidomos në këndvështrimin e Amerikës jugore dhe asaj veriore. Ndërsa, në mëngjesin e së martës në orën 5:00 me kohë të Amerikës veriore, Hëna do të jetë në pikën e ashtuquajtur ‘apogee’ apo ndryshe thënë, pikën më të largët nga Toka.

Jupiteri qëndron 1,600 herë më larg nga Toka se Hëna. Në anën tjetër, Hëna qëndron 1.35 sekond/drite larg nga Toka përderisa Jupiteri është larg nga ne për 37 minut/drite.

Nësë planeti gjigant do të ishte në distancë të njejtë me Hënën nga Toka, do të duheshin rreth 40 Hëna për t’u barazuar me diametrin e Jupiterit. Lejoni Hënën të ua tregoj Jupiterin sonte!

Lajme të ngjashme

Back to top button