fbpx

Pronarët e Nokia Lumia 820 mund të rregullojnë telefonin e tyre me printerë 3D

Nokia ka zgjedhur komunitetin e printimit 3D nga nxjerrja në shitje e skedarëve që do të lejojnë përdoruesit e smartfonëve të krijojnë vetë mbulesën që duan për smartfonin e tyre.

Pronarët e smartfonit Lumia 820 do të jenë të parët që do të kenë mundësi, tha kompania në një post blog të premten.

Veprimi është kryesisht rreth marketingut, pasi Nokia kërkon mënyra për të bërë produktet e saj të duken, sipas Malik Saadi, analist kryesor me Informa Telecoms & Media.

Lumia 820 është shpallur shtatorin e kaluar. Ajo përdor një mbulesë të këmbyeshme që lejon përdoruesit të ngarkojnë pajisjen e tyre dhe të zgjedhin në mes një numri ngjyrash, të cilat tani mund të zgjerohen me opsionin për të printuar mbulesa me porosi.

A do të jetë e ardhmja me printerë 3D
Për njerëzit të cilët dëshirojnë për të dizajnuar mbulesën e tyre,Nokia është duke nxjerrë në shitje templatet 3D, syze rasti, materiale të rekomanduara dhe praktikat më të mira.

Vizatimet mekanike si në formatet e dokumenteve STL ose STP mund të shkarkohen nga faqja e internetit zhvilluese të kompanisë. Mbulesat e printuara nuk mund të shiten, sepse licencimi e lejon vetëm për përdorim.

Printimin 3D ka filluar ta marrë në sajë të produkteve nga kompani të tilla si MakerBot Industries, Stratasys dhe Sisteme 3D dhe shërbime të tilla si Sculpteo, i cili lejon përdoruesit të ngarkojnë një skedar dhe pastaj ta printojnë.

Lajme të ngjashme

Back to top button