fbpx

Arkitektët gjermanë ndërtojnë këndin e lojërave për pandeminë

Rimbin, një shesh lojërash për fëmijë, pas Covid, vjen nga stilistë me qendër në Berlin, Martin Binder dhe Claudio Rimmele, transmeton TCH.

Në thelb të projektit qëndron një zgjidhje krijuese për të bashkuar të vegjlit ndërsa mbeten ende të distancuar dhe të paprekshëm nga Covid-19. Idetë e reja të dizajnit bashkëkohor synojnë të përmirësojnë jetën tonë shoqërore në një normalitet të ri, ku grupet e distancimit shoqëror do të ruajnë shmangien që tashmë është bërë e nevojshme për të shmangur infektimin nga Covid-19.

Çdo fëmijë ka një platformë të veçantë për të luajtur, e cila është një distancë e sigurt nga të tjerët. Për të siguruar që çdo platformë është e zënë vetëm nga një fëmijë, secili ka vetëm një rrugë hyrjeje, ndërsa fëmijët ende mund të shohin dhe dëgjojnë njëri tjetrin.

Rimbin vendoset jashtë, duke e bërë atë një mundësi të shkëlqyer për fëmijët e mbërthyer në shtëpi. Ja si duket.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button