fbpx

Një fabrikë e Apple në SHBA mund të jetë “qytet robotik”

Apple do të duhet të mbështetet në automatizim për të bërë fabrikën e saj në SHBA funksionale.

Investimi i planifikuar i Apple prej 100.000.000 $ në vitin e ardhshëm për një objekt prodhimi amerikan, është relativisht i vogël, por ende i rëndësishëm.

Apple ka kapital, talent dhe burime për të ndërtuar një fabrikë të automatizuar që i kthen produktet me kosto konkurruese sikurse ato që tani i bën në Kinë. Apple ka treguar tashmë përdorimin e saj të automatizimit në prodhimin e disa produkteve MacBook të saj, duke përfshirë MacBook Air.

Ai u ndërtua me atë që kompania e quan “dizajn unibody” që është hartuar nga një fletë e vetme e aluminit. Apple ka njohuri për të ndërtuar një prej platformave më moderne në botë, dhe nëse arrihet me sukses, mund të ndikojë dhe kompanitë e tjera për të ndërtuar në SHBA.

Por suksesi do të thotë kosto e ulët, dhe për ta bërë këtë, Apple ka gjasa të mbështetet në automatizim, thonë analistët dhe prodhuesit.

Çfarëdo që Apple të ndërtojë, “e garantuar që do të përdorë pajisjet më moderne të automatizimit që dikush mund të blejë”,- tha Robert Atkinson, presidenti i Teknologjisë së Informacionit dhe autori i Risitë Ekonomike: Gara e Avantazheve Globale.

Michael Palmer, një analist i IDC, tha që duke patur një platformë prodhuese në U.S., Apple do të kursejë koston e transportit dhe do të shkurtojë kohën e nxjerrjes së një produkti. (PCWorld Albanian)

Lajme të ngjashme

Back to top button