fbpx

Qeveria: Restorantet në institucionet shtetërore nuk funksionojnë, ushqimi furnizohet për mysafirët e huaj në të ardhmen

Nga Qeveria informojnë se furnizimi i produkteve për shërbime hotelerike është i rregullt dhe planifikohet plotësisht në mënyrë transparente dhe në përputhje me të gjitha procedurat e furnizimeve publike, pasi sekretari i Përgjithshëm i VMRO-DPMNE-së, Igor Janushev, sot akuzoi qeverinë për keqpërdorim të parave.

Pasi Janushev tha që Qeveria është në mënyrë të pamatur ka blerë butakë, oktapodë dhe peshk deti, nga qeveria sqarojnë se pagesa e sasive të blera është e njëpasnjëshme, d.m.th. ajo që nuk do të shpenzohet nuk paguhet, transmeton Makfax.

“Qeveria pret që sasia e konsumuar dhe e mbledhur për produktet ushqimore këtë vit do të jetë dukshëm më e ulët se më parë, veçanërisht nëse dihet që restorantet gjatë krizës shëndetësore nuk funksionuan dhe nuk janë akoma në funksion, dhe në vitin 2020 vëllimi i vizitave të delegacioneve të huaja është dukshëm më i ulët”, thuhet në reagimin zyrtar.

Në reagim thuhet se përmes këtyre shërbimeve, të ardhurat janë realizuar, duke pasur parasysh që ekziston një mundësi për të ngarkuar punonjësit në restorantet e Qeverisë, Kuvendit, Presidentit, Klubit të Deputetëve.

“VMRO-DPMNE është e vetëdijshme që qeveria duhet të përgatitet për periudhën kur institucionet do të vazhdojnë të funksionojnë rregullisht dhe të marrin delegacione nga vendet dhe partnerët e Maqedonisë Veriore nga e gjithë bota,” thuhet në reagim.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button