fbpx

30 aplikacionet që duhet të fshini nga telefoni juaj

Një kërkim i ri, i publikuar së fundmi mund t’ju bëjë të rishikoni aplikacionet që keni instaluar.

Sipas “Mirror”, studiuesit nga Sophos Labs po nxisin përdoruesit e iPhone të fshijnë 30 aplikacione, të cilat mund t’i zhvasin. Këto aplikacione përdorin “fleeceware”, një teknologji që paguan abonime të shtrenjta për përdoruesit, të cilët nuk janë në dijeni, transmeton Shekulli.

Në një blog në lidhje me zbulimet, Sophos shpjegoi: “Në këtë raund të fundit të studimit, kemi zbuluar më shumë se 30 aplikacione, të cilat i konsiderojmë “fleeceware” në App Store. Shumë prej këtyre aplikacione mund të tarifojnë shifra si 30 Dollarë në muaj ose 9 Dollarë në javë, pas një periudhe prove 3 deri në 7 ditë. Nëse dikush do të vazhdonte ta paguante abonimin për një vit, do të kushtonte përafërsisht 360 Dollarë ose 468 Dollarë për një aplikacion”.

Shumica e aplikacioneve të identifikuara nga studiuesit janë për përpunimin e fotografive, horoskopin, parashikimin e së ardhmes, filtra për fytyrën, skanimin e barkodeve etj.

Pavarësisht faktit që shumica e tyre janë reklamuar në App Store si falas, u zbulua se i ngarkonin përdoruesve tarifa të mëdha. Këto aplikacione fillimisht paraqesin njoftimin për provë falas (free trial), por përdoruesi duhet të vendosë detajet e kartës së tij. Në disa raste, shumica e karakteristikave të dobishme të aplikacionit do të përdoren vetëm nëse abonoheni.

Ndërsa studiuesit janë përqëndruar te aplikacionet e iOS në këtë studim, ata paralajmërojnë se shumë aplikacione të ngjashme me “fleeceware” janë të pranishme edhe në Google Play Store.

Studiuesit i kërkojnë publikut të tregohen vigjilentë ndaj aplikacioneve që instalojnë në celularët e tyre.

30 aplikacionet që duhet të fshini nga iPhone juaj

Apr 15, 2020 Editori Kioske 0
30 aplikacionet që duhet të fshini nga iPhone juaj

iPhone është një nga smartfonët më të njohur në botë, por një raport i ri mund t’ju bëjë të rishikoni aplikacionet që keni instaluar.

Sipas Mirror, studiuesit nga Sophos Labs po nxisin përdoruesit e iPhone të fshijnë 30 aplikacione, të cilat mund t’i zhvasin. Këto aplikacione përdorin “fleeceware”, një teknologji që paguan abonime të shtrenjta për përdoruesit, të cilët nuk janë në dijeni.

Në një blog në lidhje me zbulimet, Sophos shpjegoi: “Në këtë raund të fundit të studimit, kemi zbuluar më shumë se 30 aplikacione, të cilat i konsiderojmë “fleeceware” në App Store. Shumë prej këtyre aplikacione mund të tarifojnë shifra si 30 Dollarë në muaj ose 9 Dollarë në javë, pas një periudhe prove 3 deri në 7 ditë. Nëse dikush do të vazhdonte ta paguante abonimin për një vit, do të kushtonte përafërsisht 360 Dollarë ose 468 Dollarë për një aplikacion”.

Shumica e aplikacioneve të identifikuara nga studiuesit janë për përpunimin e fotografive, horoskopin, parashikimin e së ardhmes, filtra për fytyrën, skanimin e barkodeve etj.

Pavarësisht faktit që shumica e tyre janë reklamuar në App Store si falas, u zbulua se i ngarkonin përdoruesve tarifa të mëdha. Këto aplikacione fillimisht paraqesin njoftimin për provë falas (free trial), por përdoruesi duhet të vendosë detajet e kartës së tij. Në disa raste, shumica e karakteristikave të dobishme të aplikacionit do të përdoren vetëm nëse abonoheni.

Ndërsa studiuesit janë përqëndruar te aplikacionet e iOS në këtë studim, ata paralajmërojnë se shumë aplikacione të ngjashme me “fleeceware” janë të pranishme edhe në Google Play Store.

Studiuesit i kërkojnë publikut të tregohen vigjilentë ndaj aplikacioneve që instalojnë në celularët e tyre.

Por cilat janë këto aplikacione?

Seer App:Face, Horoscope, Palm
Selfie Art – Photo Editor
Palmistry Decoder
Lucky Life – Future Seer
Life Palmistry – AI Palm & Tag
Picsjoy-Cartoon Effect Editor
Aging seer – Faceapp,Horoscope
Face Aging Scan-AI Age Camera
Face Reader – Horoscope Secret
Horoscope Secret
CIAO – Live Video Chat
Astro Time & Daily Horoscope
Video Recorder / Reaction
Crazy Helium Funny Face Editor
Banuba: Face Filters & Effects
QR Code Reader – Scanner
QR Code Reader & Barcode PRO
Max Volume Booster
Face Reading – Horoscope 2020
Forecast Master 2019
mSpy Lite Phone Family Tracker
Fortunescope: Palm Reader 2019
Zodiac Master Plus – Palm Scan
WonderKey-Cartoon Avatar Maker
Avatar Creator – Cartoon Emoji
iMoji – Cartoon Avatar Emojis
Life Insight-Palm & Animal Face
Curiosity Lab-Fun Encyclopedia
Quick Art: 1-Tap Photo Editor

Nëse keni një nga këto aplikacione në iPhone-n tuaj dhe doni të ndërprisni abonimin,duhet të veproni si më poshtë:

Hapni parametrat e aplikacionit (Settings)
Shkruani emrin tuaj dhe klikoni abonimin (Subscriptions)
Klikoni abonimin që doni të ndryshoni
Zgjidhni një opsion tjetër abonimi ose shtypni anulimin e abonimit (Cancel Subscription). Nëse nuk e shihni këtë opsion, atëherë abonimi është anuluar dhe nuk do të rinovohet.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button