fbpx

Honoré de Balzac: Pse duhet falur femrat e bukura?

“Femrave të bukura duhet t’u falet, se ato kanë shumë më tepër raste që të bien në faj, se femrat tjera të rendomta”

Honoré de Balzac (20 maj 1799 – 18 gusht 1850 ) Në moshën 8 vjeçare mamaja e tij e dërgoi të studionte në oratorin e Vendôme, ku për 6 vjet studioi shumë lende, por gjithashtu duke nxjerrë në pah talentin e tij në letërsi. Studioi në kolegjin Tours e më pas Paris, ku u transferua së bashku me familjen. U regjistrua në fakultetin e jurisprudencës, dhe në të njëjtën kohë punonte në një zyre noterie. Në moshën 20 vjeçare zbuloi dhuntinë e tij për të shkruajtur.

Lajme të ngjashme

Shiko edhe
Close
Back to top button