fbpx

Xhamia Aja Sofia, në mesin e muzeve më të vizituara në botë

Xhamia e Stambollit Aja Sofija është një nga muzetë më të vizituara në botë.

Sipas një sondazhi Aja Sofija, e vizituar nga 8.5 milionë turistë, është muzeu më i vizituar në botë. Në anën tjetër, muzeu i shumë njohur Louvre në Paris, sipas mendimit të vizitorëve, gjendet në vendin e 17, në listën e muzeve më të mira në botë.

TripAdvisor – një nga portalet më të mëdha turistike në botë ka publikuar rezultatet e sondazhit “Sipas zgjedhjes së vizitorëve”, ku Aja Sofija në Stamboll është shpallur muzeu më i mirë në Turqi, dhe muzeu i shtatë më i mirë në botë.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close