fbpx

Faik Konica: Nuk është e thënë të mendojmë njësoj…

Mund të ketë ndryshime mendimesh ndër ne. Po s’është nevoja që të merren vesh dy veta, të jenë si kapaku me tenxheren. Mund të mendojnë fare ndryshe, mjaft që të nderojnë njëri-tjetrin, të sillen me drejtësi.

Faik Konica (15 mars 1875 – 15 dhjetor 1942) ishte  një nga personalitetet më në zë të kulturës dhe letërsisë shqiptare. Prozator dhe poet, publiçist dhe estetist, kritik letrar dhe përkthyes, ai me veprën e tij të shumanshme pasuroi dhe ngriti në lartësi të reja fjalën shqipe dhe mendimin letrar shqiptar.

Lajme të ngjashme

Shiko edhe
Close
Back to top button