fbpx

Maqedonia vërshohet me persona nga Afganistani

Dy viteve të fundit është shtuar numri i azilkërkuesve arab, të cilët pas pranverës arabe vërshuan edhe rajonin e Ballkanit, një numër i madh prej tyre kanë depërtuar në Maqedoni. 

Më të përqëndruar janë në rajonin e Kumanovës.

Sipas të dhënave të UNHCR-së, në vitin 2012 janë regjistruar 594 azilkërkues nga vendet arabe, ndërsa në vitin 2011 kanë qenë mbi 740 azilkërkues. Ata janë kryesisht nga Afganistani, Pakistani dhe Somalia. UNHCR ka bërë të ditur se Maqedonia është vend transitor për azilkërkuesit. /Portalb

Lajme të ngjashme

Back to top button