fbpx

RMV, nga nesër pacientët mund të marrin kombinimin e medikamenteve anti-Covid 19

Kombinimi i medikamentit azitromicinë dhe klorkininë do të jetë në dispozicion të pacientëve të RMV-së prej nesër.

“Sot në takimin e Komisionit për çështje etike në MALMED, u miratua kombinimi i terapisë për pacientët e prekur nga koronavirusi. Kombinimin që e përmban medikamenti klorkinina dhe azitromicina që u dëshmua si efektiv në më shumë vende dhe ky vendim do të aplikohet që nesër edhe në kushte spitalore edhe në shtëpiake pas indikacionit përkatës nga mjeku, pasi fillimisht nevojitet vlerësimi i gjendjes klinike dhe jepet tek një grup i caktuar dhe jo tek të gjithë”, deklaroi Venko Filipçe, pasi kishte zhvilluar takim me Agjencinë e barërabe – MALMED.

Filipçe edhe në konferencë sqaroi se testimi për praninë e virusit korona do të jetë i mundshëm në 14 pikat vetëm pas përcaktimit të terminit nga mjeku amë përmes platformës “Termini im”.

LEXO: RMV, pacienti më i vogël me virusin korona është nga Shkupi, gjithsej 148 persona të infektuar
LEXO: Ministri Ademi sot propozoi edhe një masë shtesë për mësimin në distancë
LEXO: Mbrëmë orën policore nuk e kanë respektuar 133 persona, MPB të gjithëve iu ka shqiptuar gjoba
LEXO: Zyrtare: Prej nesër kufizohen hyrjet dhe daljet në Kumanovë

LEXO: RMV, Shërbimet inspektuese kanë realizuar 11.358 mbikëqyrje të masave qeveritare
LEXO: RMV, Qeveria miratoi një sërë vendimesh për përballje me virusin korona

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button