fbpx

Jackson: Me pak fat, Maqedonia do të kyçet në NATO në samitin e ardhshëm

Bruce Jackson nga Projekti amerikan për demokracitë në tranzicion, shpreh pritjet e tij që në samitin e ardhshëm të NATO-s të ketë zgjerim me Malin e Zi dhe, me pak fat, Maqedoninë.

Jackson, i cili për vite me radhë është aktivist për zgjerimin e NATO-s,  thotë se nuk pret që në NATO të hyjnë edhe kandidatët tjerë, siç janë Gruzija dhe Ukraina.

Ai komentoi për pritjet e tij nga samiti i ardhshëm i NATO-s, i cili pritet të mbahet gjatë vitit 2014.

“Samiti në vitin 2014 do të fokusohet në ftesë për Malin e Zi dhe, shpresoj, për Maqedoninë. Që të dyja shtetet janë të kualifikuara për këtë”, u shpreh Jackson./Portalb

Lajme të ngjashme

Back to top button