fbpx

Zhuangzi: Të ëndërruarit…

“Ëndërroj sikur jam një flutur që fluturon sa këtej-andej, pastaj zgjohem dhe ja që jam sërish unë. tash nuk di nëse jam një njeri që ka ëndërruar të jetë një flutur apo një flutur që ka ëndërruar të jetë një njeri”. 

Zhuangzi  i njohur edhe si Zhuang Zhou,  ishte një filozof kinez mendikim i cili ka jetuar rreth shekullit  4 p.e.s, gjatë periudhës së shteteve ndërluftuese, periudhë që korrespondon me samitin filozofik të mendimit kineze.

Lajme të ngjashme

Back to top button