fbpx

Spanja nuk ndryshon qëndrim për Kosovën

Spanja nuk e pranon pavarësinë e njëanshme të Kosovës dhe ky qëndrim i saj nuk do të ndryshojë, ka thënë Fransisco de Migel Alvares, këshilltar i lartë në Ambasadën e Spanjës në Beograd.

“Spanja nuk e njeh ekzistencën e shtetit të vetëshpallur të Kosovës me kryeqytet Prishtinën”, ka thënë ai për mediat serbe.

Megjithatë, Alvares ka deklaruar se Spanja, si shtet i Bashkimit Evropian, pranon të shqyrtojë marrëveshje të caktuara me Kosovën, të cilat duhet të kenë qasje neutrale ndaj statusit, transmeton REL.

“Qeveria e Spanjës, në kuadër të BE-së, merr pjesë në procesin e përmirësimit të gjendjes faktike në Kosovë, në mënyrë që të gjendjen zgjidhje për një jetë më të mirë të banorëve atje. Por, në kuadër të këtyre përpjekjeve, Madridi, ashtu si edhe katër vendet e BE-së që nuk e kanë njohur Kosovën, këmbëngul se të gjitha marrëveshjet në kuadër të BE-së duhet të jenë neutrale ndaj statusit”, ka thënë Alvares.

Spanja, së bashku me Greqinë, Sllovakinë, Rumaninë dhe Qipron, janë të vetmet vende të Bashkimit Evropian që nuk e kanë njohur ende pavarësinë e Kosovës, të shpallur më 17 shkurt të vitit 2008. /portalb/

Lajme të ngjashme

Back to top button