fbpx

Qeveria ka realizuar vetëm 10 përqind të kërkesave të investuesve të huaj, 60 përqind janë në procedurë

Qeveria dhe organet tjera shtetërore kanë realizuar rreth 10 përqind të kërkesave të investuesve të huaj të publikuar në “Librin e bardhë”, kurse rreth 60 përqind janë në procedurë, ka thënë sot zëvendës kryeministrja për çështje ekonomike Milla Carovska në takimin me Këshillin të investuesve të huaj, transmeton Meta.mk.

“Një pjesë e madhe e kërkesave dhe propozimeve kanë të bëjnë me rregulloren ligjore që është pjesë e legjislacionit të punës, shëndetit dhe sigurisë në punë dhe Ligjin e ri për marrëdhënie pune, të cilin e kemi krijuar së bashku me odat ekonomike dhe një pjesë e madhe e kërkesave në “Librin e bardhë”, tashmë janë implementuar në zgjidhjen e re ligjore. Presim që pas formimit të Qeverisë së re, Ligji për marrëdhënie pune të lëshohet për miratim në Parlament”, ka shtuar Carovska.

Kryetari i Këshillit të investuesve të huaj dhe drejtor i përgjithshëm i EVN, Shtefan Peter, apeloi te kolegët e tij, përfaqësues të kompanive vendase dhe të huaja, të mos e presin sjelljen e vendimeve, të mos pesim të mbarojnë zgjedhjet, por të veprojnë tani.

“Biznesi duhet patjetër të funksionojë dhe të zhvillohet”, ka theksuar Peter.

Duke u përgjigjur pyetjeve të gazetarëve, kryetari i Këshillit të investuesve të huaj ka thënë që dy sfidat kryesore të cilat qëndrojnë pranë Qeverisë dhe kompanitë në periudhën e ardhshme janë detyrimet doganore dhe migrimi i fuqisë së punës në vende tjera. Tejkalimi i këtyre dy sfidave, sipas Peter, është i mundur vetëm nëse ekziston bashkëpunim i ngushtë ndërmjet Qeverisë, organeve shtetërore dhe biznesit.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close