fbpx

Bleu Rolex 375 dollarë, mëson se vlera e tij është marramendëse

Një burrë solli një orë Rolex që bleu në 1974 për 345.97 dollarë në një shfaqje antike për të zbuluar vlerën e saj aktuale, transmeton OraNews.

Kur ai zbuloi se një orë si e tij tani është me vlerë 400,000 dollarë në ankand, burri u rrëzua në tokë.

Por vlerësuesi nuk kishte mbaruar. Për shkak të gjendjes së pacenuar të orës, ora vlerësohej midis 500,000 dhe 700,000 dollarë.

Veterani i Forcës Ajrore të SHBA, tha që ai bleu Rolex sepse dëgjoi se ishte një markë e mirë për zhytjet në skuba. Ai tha se e porositi atë në nëntor 1974 dhe tha se mbërriti në prill 1975.

Por pasi ai mori orën, e cila i kushtoi gati një muaj rrogë në atë kohë edhe me një zbritje prej 10%, ai vendosi që mos e përdorte gjatë zhytjeve të tij në ujë të kripur sepse ishte shumë e bukur.

Në vend të kësaj, ai e mbajti orën në një kuti sigurie për gati 40 vjet, duke e lëvizur vetëm disa herë për ta kontrolluar atë.

Jo vetëm që ishte ora në gjendje të përsosur, por veterani kishte ruajtur letrat e garancisë, broshurën origjinale Rolex për Cosmograph, dy fatura dhe dy kutitë origjinale të Rolex-it.

Koleksionistët e duan orën sepse Paul Newman kishte vendosur  një model të ngjashëm në filmin e vitit 1969, “Fitues”, tha vlerësuesi Peter Planes.

“Është një zbulim absolut i mrekullueshëm. Është një nga modelet më të rralla të Paul Newman dhe në këtë gjendje, unë nuk mendoj se ka një më të mirë në botë,” thanë Planes.

Ora është jashtëzakonisht, jashtëzakonisht e rrallë, sipas Planes, i cili vlerësoi Rolex me një çmim midis 500,000 deri 700,000 dollarë dhe përfshinte të gjithë dokumentacionin e saj.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button