fbpx

80 të vdekur dhe 2700 raste me koronavirus në Kinë

Janë më shumë se 2,700 raste të konfirmuara të koronavirusit dhe 80 jetë të humbura në Kinë.

Në të gjithë Kinën, 15 qytete me një popullsi totale prej mbi 57 milion njerëz janë vendosur nën mbyllje të plotë ose të pjesshme, transmeton Top Channel.

Shqetësimi në të gjithë botën është duke u rritur në lidhje me shkallën e transmetimit, me zyrtarë kinezë shëndetësorë që thonë se virusi mund të përhapet përpara se të shfaqen simptomat.

Këtu keni një përmbledhje të numrit të rasteve në secilën provincë kineze:

Hubei (përfshin Wuhan): 1,423, përfshirë 76 vdekje
Guangdong: 146
Zhejiang: 128
Henan: 128, përfshirë 1 vdekje
Chongqing: 110
Hunan: 100
Pekin: 68
Anhui: 70
Shandong: 63
Sichuan: 69
Shanghai: 53, përfshirë 1 vdekje
Guangxi: 46
Jiangxi: 48
Fujian: 35
Jiangsu: 47
Hainan: 22
Shaanxi: 22
Liaoning: 22
Yunnan: 19
Heilongjiang: 21, përfshirë 1 vdekje
Tianjin: 14
Hebei: 18, përfshirë 1 vdekje
Shanxi: 22
Gansu: 14
Mongolia e Brendshme: 11
Guizhou: 7
Jilin: 6
Ningxia: 4
Xinjiang: 5
Qinghai: 4

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button