fbpx

Rritje shtesë të rrogave prej 5% prej në qershor do të marrin edhe bashkëpunëtorët shëndetësorë

Rritje shtesë të rrogave prej 5% do të marrin edhe bashkëpunëtorët shëndetësor në shëndetin publik. Rritja e rrogave e bashkëpunëtorëve shëndetësor do të fillojë prej qershorit të vitit 2020. Shëndeti publik gjatë vitit 2019-të, njofton Portalb.mk.

“Rritja e rrogave është vetëm një prej ndryshimeve që janë bërë në periudhën e kaluar. Në investimin e plotë në kapitalin njerëzor lidhen edhe ndryshimet dhe plotësimet e reja në marrëveshjen kolektive për veprimtari shëndetësore. Me këto ndryshime bëhet rritje e ndjeshme e koeficientit të kompleksitetit, ndërkaq rritet edhe shtesa edhe shtesa për kujdestari”, thonë nga Ministria e Shëndetësisë.

Ndryshe, punëtorët shëndetësorë, mjekët, infermieret, bashkëpunëtorët shëndetësor, mjekët e rinj specializantë dhe personeli ndihmës teknik do të kenë paga më të larta prej muajit të ardhshëm.

Rritje prej 20% do të ketë për kuadrin arsimor, për mjekët specialist 25%, mjekët e përgjithshëm 15%, infermieret 10%, punëtorët shëndetësor dhe personelin ndihmës teknik 5%.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close