fbpx

4 arsyet pse burrat tradhtarë qëndrojnë me gratë e tyre

Një studim ka zbuluar se 2.2 % e të martuarve raportuan se kishin pasur më shumë se një partner gjatë një viti. Në përgjithësi, sipas studiuesve, mes 15-25% të amerikanëve të martuar tradhtojnë dhe burrat kanë më shumë të ngjarë t’i mashtrojnë gratë e tyre. Mirëpo, ka një pyetje se pse burrat që tradhtojnë nuk duan të divorcohen, por gjithsesi vazhdojnë të tradhtojnë gruan, shkruan Class.

Më poshtë do të mund të lexoni arsyet se pse burrat tradhtarë qëndrojnë me gratë e tyre edhe pse i tradhtojnë:

Shtëpia është vendi i tij më i mirë, sipas mendimit të burrit
Ai ju njeh prej kohësh, ju gatuani për të dhe kujdeseni për fëmijët. Ai është i kënaqur me jetën e tij dhe është në kërkim të një experience të re, që nuk do të thotë domosdoshmërisht se do të ndryshojë jetën e tij. Shtëpia për një burrë është si një kështjellë. Nuk ka asnjë pyetje në kokën e tij nëse ai duhet të largohet. Ai nuk e dëshiron këtë sepse, pa gruan e tij, do të ishte e vështirë për të, të menaxhonte shtëpinë. Ndoshta nuk ka më dashuri apo pasion, por ka miqësi dhe respekt. Ai thjesht dëshiron një zonë rehatie ku mund të bëjë sy gjumë më të mirë.

Ai po kërkon thjesht një “pushim”

Ai mund t’ju dojë, por ju tradhton. Zakonisht kjo gjë ndodh kur meshkujt ndjejnë nevojën e një aventure, diçkaje të re në jetën e tyre. Pra, kanë nevojë për pak “pushim” në një lidhje.

Ai me të vërtetë e do gruan e tij

Një grua ndau historinë e saj për takimin me një djalë të martuar. Gjëja kryesore ishte se ai nuk donte ta linte gruan e tij. Pra, shumë prej nesh mund të pyesin pse po sillet në këtë mënyrë? Një djalë tjetër ishte në gjendje t’i përgjigjej kësaj pyetje. Ai ishte martuar lumturisht për më shumë se 20 vjet dhe kishte fëmijë. Po, ai e donte shumë gruan e tij, por ai e kishte tradhtuar për më shumë se 15 vjet.

Ai nuk ka guxim të mjaftueshëm për të ndryshuar plotësisht jetën e tij

Ai ka jetuar me gruan e tij tashmë për 10 vjet dhe ka qenë një burrë dhe baba i përsosur, por papritmas ai takon shpirtin e tij binjak. Terapisti Douglas LaBier e quan këtë një çështje “trupi-mendje”. Kjo ndjenjë e re mund të jetë shumë e fuqishme dhe t’ju konsumojë nga koka tek këmbët. Ndonjëherë në këto raste, disa burra mund të preferojnë të divorcohen dhe martohen përsëri, por të tjerët nuk mund ta bëjnë këtë. Ata ende kanë një lidhje të madhe me gruan e tyre.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close