fbpx

Zelandë e re, 1000 vullnetarë për të shpëtuar balenat e ngecura në plazh

Rreth 1000 persona janë ofruar sot për ndihmë ne Zelandën e re, për të shpëtuar një tufë balenash që kanë ngecur në gadishullin e Coromandel, në Veri të Vendit.

Vullnetarët i janë përgjigjur kërkesës së një specialisti të lançuar nga një grup ambientalistësh të Progetto Jonah, për të shpëtuar kafshët detare, transmeton BlakanWeb.

Tre nga 10 balenat pilote kane ngordhur dhe për 7 të tjerat duhet të pritet batica në mesditën e shtunës (ora lokale) për ti lëvizur drejt detit.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button