fbpx

Presion nga UNESKO: Për një muaj duhet të shemben të gjitha ndërtimet pa leje

Mbi një mijë ndërtesa pa leje, nga të cilat më shumë se 400 janë në mbrojtje. Këto janë objektet e regjistruara në Ohër, dhe qyteti kishte afat deri në shkurt që t’i mënjanon, por aksioni ende nuk ka përfunduar.

LEXO: Zaev foli për ndërtimet pa leje në Strugë dhe Ohër, si rekomandime të UNESKO-s

LEXO: Qeveria kërkoi që deri të premten institucionet të tregojnë sa janë realizuar rekomandimet e UNESKO-s

Televizioni Alfa njoftoi se me 27  janar në Oher do të vjen misioni mbikëqyrës nga grupi i ekspertizës së UNESKO-s. duhet të kontrollojnë se sa është realizuar dhe çfarë ka bërë qeveria në këtë periudhë.

LEXO: Zhbogar: Nuk shoh rezultate pas rekomandimeve të UNESKO-s për Ohrin

LEXO: Ohri ka kërkuar ndihmë nga Qeveria e RMV-së për t’i plotësuar kërkesat e UNESKO-s

Në planin për zbatimin e rekomandimeve të UNESKOS është edhe mbyllja e deponisë në Bukovë, ndërtimi i stacionit për pastrim të deponive të egra deri në fund të këtij vitit. Organizatat Joqeveritare kritikojnë se ka ngelur edhe një muaj afat për të plotësuar rekomandimet, kurse shteti dhe qyteti nuk kanë bërë asgjë.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *