fbpx

Jovevski i pakënaqur me propozim-ligjin për prokurorinë

Propozim Ligjin për Prokurorinë publike mos e miratoni. Ky ishte apeli i prokurorit republikan, Lubomir Joveski drejtuar deputetëve të pushtetit.

Ai nuk është i kënaqur nga ligji i propozuar që tashmë është në rend dite në Kuvend. Këtë vendim ligjor e propozoi vetëm LSDM-ja, edhe pse ekipet negociuese të pushtetit dhe VMRO DPMNE-së, nëntë muaj zhvilluan bisedime, por nuk arritën marrëveshje, njofton Alsat M.

“Ajo që është e domosdoshme, jo për shkak të Brukselit, është që të miratohet ligj i ri për Prokurorinë publike. Por, do të nënvizoj, ligj cilësor dhe përmbajtësor e jo zgjidhje që do të jetë rezultat i marrëveshjes së politikës ditore. Më mirë është të mos miratohet ligj sesa të miratohet me çfarëdo zgjidhjesh”, deklaroi Lubomir Joveski- prokuror i shtetit.

Pas paralajmërimeve për kontrollin e gjykatësve, të quajtur “Veting”, Joveski njoftoi se prokurorët do të vlerësohen për punën e tyre përmes një sistemi që do të përcaktojë rezultatet e punës së tyre.

“Në këtë mënyrë do të evidentohet puna dhe do të zbulohen dobësitë në punën e secilit prokuror publik, me qëllimin e vetëm që të rritet efikasiteti në funksionim. Ka shumë punë përpara Prokurorisë, por ne jemi të gatshëm për punë të përgjegjshme, efikase dhe llogaridhënëse”, tha Joveski.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close