fbpx

Deskoska është nominuar si përfaqësuese e RMV-së në Komisionin e Venecias

Ministrja e Drejtësisë Renata Deskoska do të jetë përfaqësuese e Maqedonisë së Veriut në Komisionin e Venedikut, apo anëtare e këtij komisioni. Emri i saj u nominua dje në seancën qeveritare, shkruan Alfa.mk, transmeton Portalb.mk.

Ajo për televizonin Alfa e konfirmoi këtë.

“Vendet të cilat shpesh dërgojnë ligje për mendim në Komisonin e Venecias, nominojnë ministra apo zëvendës ministra në qoftë se janë ekspertë, për koordinim më të mirë dhe harmonizimin e ligjeve të vendit me pikëpamjet e Komisionit të Venecias” tha Deskoska për Alfa.

Ajo në Komisionin e Venecias do ta zëvendësoje profesoreshën Tanja Karakamiseva Jovanovska.

LEXO: Komisioni i Venedikut doli me rekomandimin për Ligjin e gjuhëve
LEXO: Ligji për përdorimin e gjuhëve, Qeveria do të zbaton mendimin e Komisionit të Venedikut
LEXO: “Plusinfo” publikoi vërejtjet e Komisionit të Venedikut për Ligjin e gjuhëve, Deskoska refuzoi t’i komentojë
LEXO: Ligji për përdorimin e gjuhëve nën llupë të Komisionit të Venedikut
LEXO: Është anuluar dhënia e mendimit nga Komisioni i Venedikut për Ligjin e gjuhëve

 

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close