fbpx

Fjalimi hapës i Lojrave Olimpike në ankand për 1 milion dollarë

Fjalimi hapës i Lojrave Olimpike i krijuar në vitin 1892 do të dalë në shitje, transmeton OraNews.

Teksti i shkruar nga një aristokrat francez pritet të dalë në ankand në New York dhe do të fillojë nga 700 mijë deri në 1 milion dollarë.

Kjo shifër do të ndihmojë shoqatën e Lojërave Olimpike.

Shkrimi nuk është ekspozuar asnjëherë më parë në publik, ndërsa në 2009 u ekspozua një kopje thuajse origjinale gjatë një kongresi në Kopenhagen, Danimarkë.

Në vitin 1894 u krijua Komiteti i parë Olimpik ndërsa në 1896 u organizuan lojërat e para në Athinë.

Autori francez De Coubertin shkroi në këtë dokument se të gjithë atletët që marrin pjesë në gara nuk duhet të rekrutohen në ushtri nga qeveria, një kërkesë kjo që ishte shumë

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button