Franca nxorri në shitje 150 kështjella, por mungojnë blerësit

Sipas raportimit më të fundit të gazetës franceze “Le Figaro”, 1500 kështjella janë nxjerrë në shitje në Francë, njofton Top Channel.

Mirëmbajta dhe kujdesi që duhet treguar për hapësirat e një kështjelle e cila përkthehet në një kosto të madhe, është pengesa kryesore për blerësit e mundshëm.

I pyetur nga gazeta “La Figaro”, Olivier Lorgeril, kreu i një shoqate të pronarëve të kështjellave u shpreh se:

“Shumë njerëz janë të lumtur të gjejnë prona me çmime të mira në rajonin e Parisit, por kështjellat e izoluara ruale janë shumë të vështira për tu shitur”, përfundoi fjalën e tij Lorgeril.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button