fbpx

Qeveria nisi Ligjin e ri për legalizimin e objekteve pa leje

Në seancën e 166-të, Qeveria nisi ligjin e ri për zgjidhjen e statusit juridik të objekteve të paligjshme, transmeton Portalb.mk.

“Urdhërohet Ministria e transportit dhe lidhjeve në Propozim – ligjin për përcaktimin e statusit juridik të objekteve joligjore, si lëndë e ligjit t’i përfshijë objektet joligjore të cilat do të paraqesin tërësi ndërtimore dhe funksionale bashkë deri më 1 tetor 2019, si edhe objektet joligjore me interes publik i përcaktuar me ligj pronarë të së cilave janë organet shtetërore apo njësite të vetëqeverisjes lokale, të cilat do të paraqesin tërësi ndërtimore por jo edhe tërësi funksionale deri në ditën e hyrjes në fuqi të ligjit”, thuhet në kumtesën e Qeverisë.

Por, bazuar në rekomandimet e UNESKO-s për rënimin e objekteve pa leje në qytetin e Ohrit dhe Strugës, ky ligj nuk do të vlejë për atë rajon.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button