U kap drogë me vlerë 840 mijë euro, shkatërrohet banda e shqiptarëve (VIDEO)

Operacioni i forcave speciale greke EKAM dhe Forcave te Ndërhyrjes së Shpejtë në Elefsija dhe Korinth ka shkatërruar një organizatë kriminale e përbërë nga 4 shqiptarë dhe një grek, që merrej me trafikun e drogës.

Të arrestuarit 

Policia greke njofton se shqiptarët e arrestuar janë të moshave 29, 35, 36 dhe 37-vjeç, ndërsa personi i pestë është me shtetësi greke, 16-vjeç.

Hetimi

Hetimi është paraprirë nga shumë muaj hetime të anëtarëve të kësaj organizate kriminale dhe pas përdorimit të duhur të informacionit, verifikimit të individëve dhe vendeve, si dhe krijimin e ‘profileve’ të personave që janë përfshirë është identifikuar veprimi i secilit prej tyre dhe rolet e dallueshme të secilit në trafikun e drogës, transmeton OraNews.

Organizata kriminale drejtohej nga 36-vjeçari, i cili kishte për detyrë të gjente, transportonte dhe furnizonte trafikantët e drogës nga Attica dhe Korinthi. Anëtarët e tjerë ishin përgjegjës për ruajtjen, standardizimin dhe shpërndarjen e sasive të kanabisit të papërpunuar.

Sekuestrimi 

Policia njofton se nga kontrolli i një banese dhe një makine janë sekuestruar 560 kg e 620 gram marijuane, 4610 euro, 9 celularë dhe 3 automjete. Vlera e drogës se sekuestruar llogaritet 840.000 euro.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button