fbpx

Aksion -gueril në RMV, drunjtë në Rasadnik pjellën ndërtesa (FOTO)

Në një aksion interesant gueril, një grup aktivistësh civilë protestuan sot kundër ndërtimit të pakontrolluar në komunën Kisella Vodë, përkatësisht kundër njoftimit për ndërtimin e ndërtesave në hapësirën e Rasadnikut (Fidanishte), njofton META.

“Drunjtë në Rasadnik pjellën ndërtesa. Maqedonia është vend i çudirave, çudi ndodhin çdo ditë rreth nesh, dhe ne na mbetet vetëm të çuditemi. Gjëja më e çuditshme është se si, në një nga qytetet më të ndotur në botë dhe në një pjesë të tij, që tashmë është i populluar dendur dhe ku ka një fabrikë që është ndotës i madh, zyrtarët e komunës duan të ndërtojnë as më pak e as më shumë, por fiks100 ndërtesa të reja në një hapësirë ​​që përfaqëson një oazë të natyrës. në qendër të qytetit. Zona e quajtur Rasadnik dikur ishte periferi e qytetit, ndërsa qyteti u zhvillua dhe është rritur edhe përreth tij. Kjo është arsyeja pse ka mbetur një ishull i biodiversitetit, në vetë qyteti, në zonës e Rasadnikut sot ka ende shumë lepuj të egër, thëllëza, dhelpra, breshka, iriqë, qukapikë dhe dhjetëra lloje të tjera shpendësh, gjitarë të vegjël, zvarranikë dhe insekte. Sot drunjtë në Rasadnik kanë evoluar dhe kanë pjellë ndërtesa, nesër ndoshta edhe lepujt do të protestojnë”, është porosia e aktivistëve.

Ata thonë se “zyrtarët e komunës dhe mafia e industrisë së ndërtimit” duhet të evoluojnë dhe të kuptojnë se qytetin nuk e bëjnë vetëm ndërtesat, por që qyteti është një sistem kompleks  objektesh, hapësirash dhe vlerash që vend duhet të ketë edhe për drunjtë edhe njerëz edhe për lepujt edhe për livadhet.

Drunjtë në Rasadnik pjellën ndërtesa (aksion -gueril)
Drunjtë në Rasadnik pjellën ndërtesa (aksion -gueril)
Drunjtë në Rasadnik pjellën ndërtesa (aksion -gueril)
Drunjtë në Rasadnik pjellën ndërtesa (aksion -gueril)

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button