fbpx

Kompania nga Maqedonia për herë të parë ka blerë një veturë të tillë

Automobilat elektrikë janë makina që bazohen në motorët elektrike që funksionojnë me ndihmën e energjisë elektrike.

Për këtë vitin e ardhshëm planifikohet që të këtë 245 milion denarë për subvencionimin e veturave elektrike, ndërsa në vitin 2021 planifikohen të shpenzohen 320 milion denarë.

Kompania Sinpeks nga Manastiri ka blerë një veturë interesante, për herë të parë në vendin tonë, golf-veturë Express L6 Elite nga kompania amerikane E-Z-GO.

Këto janë disa nga karakteristikat e veturës: motori me fuqi nga 9.8 kW, shpejtësia maksimale 28 km/h, bateri 56V Samsung dhe mund të bartë deri 6 udhëtarë. Vlera e këtyre veturave është mbi 10 mijë dollarë.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button