fbpx

Ja sesi të aktivizoni automatikisht “Dark Mode” në iOS 13

Funksioni më intrigues i iOS 13 është padyshim ndërfaqja e errët e njohur edhe si “Dark Mode”. Ai është një distancim i qartë prej ngjyrës së bardhë që ka dominuar iOS prej vitesh por një funksion i shumëpritur dhe shumëkërkuar nga përdoruesit PcWorld Albanian.

Ndërfaqen mund ta aktivizoni manualisht nga Qendra e Kontrollit ose duke hyrë në Settings por për fat të mirë Apple ka përfshirë një opsion i cili e aktivizon automatikisht në varësi në orës.

 

Kështu gjatë ditës mund të keni temën e bardhë ndërsa në mbrëmje temën e errët duke aplikuar më pak presion ndaj syve tuaj.

Aktivizimi automatik i temës është i thjeshtë.

Sigurohuni se keni të instaluar iOS 13 duke shkuar në Settings > General > Software

  1. Hapni aplikacionin Settings dhe navigoni në Display & Brightness
  2. Aktivizoni opsionin Automatic nën opsionin Appearance
  3. Klikoni butonin Options për të përcaktuar orarin e aktivizimit automatik
  4. Zgjidhni ose opsionin Sunset to Sunrise i cili përdor vendndodhjen tuaj për të përcaktuar temën e errët ose të bardhë, ose mund të vendosni vetë një orar.
Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close