fbpx

Masazhoni gishtin tregues për 60 sekonda dhe shikoni çfarë ndodh me trupin tuaj

Refleksologjia e duarve bazohet në faktin se duke aplikuar një presion të vogël në pika të caktuara, është e mundur të stimulohen organe të caktuara, duke ulur tensionet dhe çrregullimet bazuar në një çekuilibër të energjisë. Ashtu si refleksologjia, akupunktura dhe shiatsu bazohen në të njëjtin parim. Sipas kësaj praktike antike, në pika të caktuara do të formoheshin pengesa që nuk lejojnë të rrjedhë energjia, transmeton Revista Class.

Çdo organ ose aparat ka projeksione në zona të tjera specifike të trupit siç janë këmbët, dora, fytyra, veshi dhe duke ushtruar presion në këto zona ka një reagim në organin përkatës.

Qëllimi i refleksologjisë së duarve nuk ka për qëllim të zëvendësojë kujdesin tradicional, por mund të jetë një metodë shumë ndihmëse dhe efikase. Prandaj mund të drejtohemi te një ekspert, por gjithashtu të përfitojmë me vetë-masazh për të lehtësuar disa dhimbje apo tensionin e lartë. Refleksologjia e aplikuar në gishta mund të japë shumë përfitime me masazhe të thjeshta që zgjasin të paktën 60 sekonda. Le të shohim se si mund t’ju ndihmojnë!

Gishti i madh duket se është i lidhur me mushkëritë dhe zemrën, kështu që masazhojeni në rast të gulçimit ose problemeve me frymëmarrjen.

Gishti i unazës përkundrazi lidhet me stomakun dhe zorrët, ai duhet të masazhohet nëse vuani nga kapsllëku ose nga problemet e stomakut.

Gishti i mesit është i rëndësishëm për ata që vuajnë nga pagjumësia, masazhi i këtij gishti mund të nxisë gjumin, zvogëlojë vjelljen dhe marramendjen.

Gishti tregues lidhet me kapsllëkun dhe stomakun, ndaj nëse e masazhoni atë do të ndjeni lehtësim të zorrës së trashë dhe stomakut.

Gishti i fundit i vogël mund të stimulohet në rast të dhimbjes së kokës, migrenës dhe qafës, qarkullimit të gjakut në qafën e mitrës, etj.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button