fbpx

Taleski në një lëndë është liruar nga akuza, në një tjetër është dënuar me burg me kusht

Aktgjykim lirues për veprën penale “Kryerje të punës zyrtare në mënyrë të papërgjegjshme” i ka shqiptuar Gjykata Themelore e Manastirit ish kryetarit të komunës, Vlladimir Taleski, kanë konfirmuar për SDK nga Gjykata, transmeton Portalb.mk.

Ky proces gjyqësor është udhëhequr nga Prokuroria kundër Taleskit se derisa ka qenë kryetar i komunës nuk është kujdesur për ndërtesën e Shtëpisë së Oficerëve në Manastir dhe abazhurin në të,, nuk e ka siguruar objektin dhe nuk i ka marrë masat e duhura për mbrojtjen e saj, me këtë i ka bërë dëm Komunës së Manastirit. Gjykata për këtë provës që në shkurt të këtij viti ka miratuar aktgjykim lirues, por prej atje theksojnë se është vendim i shkallës së parë dhe nuk është i plotfuqishëm.

Për procesin tjetër gjyqësor që kundër Taleskit udhëhiqej gjithashtu në Gjykatën e Manastirit për veprën penale “Keqpërdorim të detyrës dhe autorizimit zyrtar” i është shqiptuar masë alternative, gjegjësisht dënim me kusht me dënim me burg prej një viti dhe afat të kontrollit për 3 vjet. Aktgjykimi është miratuar në korrik të këtij viti dhe nuk është i plotfuqishëm.

Taleski është njëri prej të akuzuarve në rastin “Transportuesi”, që e ka hapur Prokuroria Speciale në lidhje me keqpërdorimin e transportit të nxënësve në Manastir.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close