fbpx

Presidenti i asamblesë së BE-së, Lambertz ka vizituar Maqedoninë e Veriut

Presidenti i asamblesë së Bashkimit Evropian për qytete dhe rajone ka shprehur mbështetje për përpjekjen e Maqedonisë së Veriut për t’u anëtarësuar në BE. Gjatë vizitës së tij në Shkup më 17-18 Shtator, Karl-Heinz Lambertz i Komitetit Evropian të Rajoneve (CoR) gjithashtu u kërkoi komunave në Maqedoninë e Veriut që të mbështesin përpjekjet e shtetit duke vazhduar reformat dhe duke eksploruar bashkëpunimin e mëtejshëm me qytete dhe rajone në Bullgari dhe Greqi, njofton Portalb.mk.

“Qeveria jo vetëm që duhet të ndërmarrë hapat e nevojshëm drejt anëtarësimit, por edhe të shfrytëzojë mundësitë e ofruara nga BE. BE investon në programe bashkëpunimi ndërkufitar me anëtarë të rinj të mundshëm, kështu që shpresojmë që Maqedonia e Veriut do të vazhdojë të zhvillojë bashkëpunim me fqinjët e saj “, tha Presidenti Lambertz.

Presidenti Stevo Pendarovski, Zëvendës Kryeministri Bujar Osmani, Ministri i Punëve të Jashtme Nikolla Dimitrov dhe Ministri për Qeverisje Lokale Goran Milevski të gjithë u takuan me Presidentin Lambertz, i cili tha se ai kishte zgjedhur të vizitojë Maqedoninë e Veriut për të theksuar se udhëheqësit lokalë dhe rajonalë të BE-së mbështesin fillimin e negociatave me BE-në. Presidenti Lambertz u prit nga Petre Shilegov, Kryetari i Komunës së Shkupit dhe Presidenti i Shoqatës së Komunave, dhe Blagoj Boçvarski, Kryetar i Shtipit dhe bashkë-kryetari i një komiteti të krijuar nga CoR dhe autoritetet lokale të Maqedonisë së Veriut.

Gjatë takimeve të tij, Presidenti Lambertz i kërkoi Maqedonisë së Veriut që të vazhdojë më tej me procesin e tyre të decentralizimit, duke argumentuar se reforma efektive në nivelin komunal do të përmirësojë shërbimet publike, do të rrisë angazhimin e qytetarëve në BE dhe mund, shpreson ai, të shpërndahet çdo pasiguri në lidhje me gatishmërinë e vendit për anëtarësimin në BE.

 

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button