fbpx

Një grua përfundoi në koma për shkak të këtij përbërsi në kremin antirrudhë

Një 47-vjeçare nga Sacramento, California ka përfunduar në koma për shkak të një arsyeje të pazakontë. Menjëherë pasi ishte hasur me komplikacione, ajo është paraqitur në urgjencë, ku u ka treguar mjekëve se i ishin mpirë duart dhe fytyra, si dhe kishte vështirësi në të folur dhe në të ecur. Simptomat u përkeqësuan edhe më shumë duke bërë që gruaja të binte në koma.

Më pas mjekët dolën në përfundimin se ajo u sëmur prej helmimit nga mërkuri, i cili ndodhej në kremin kundër rrudhave që ajo kishte blerë në Meksikë dhe që e përdorte çdo ditë prej dy vitesh. Departamenti i Shëndetit zbuloi se kremi përmbante një lloj tejet toksik mërkuri, të quajtur metilmërkur, transmeton Class.

Niveli prej 5 mikrogramë mërkur për litër në gjak është normal, ndërsa gruaja në fjalë kishte 2630 mikrogramë për litër në trup. Në fakt, mërkuri nuk ishte pjesë e përbërësve të kremit, por i ishte shtuar nga dikush pas blerjes. Sipas autoriteteve, ekziston një rrjet tregtuesish që sjellin produkte kozmetike në të zezë dhe i shesin dorazi.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button